Cross application – koppeling met externe databases

Alle productinformatie aan uw vingertoppen

Een van de meest krachtige tools in DIMASYS ERP is ongetwijfeld de koppelingen met externe databases. Hiermee verzekert uw bedrijf zich ervan dat het steeds toegang heeft tot de meest actuele en correcte data met betrekking tot artikels,  van productspecificaties, voorraad, pricing tot accijnzen en andere.
Beeld u zich eens in wat voor tijdwinst u boekt wanneer al deze informatie automatisch gesynchroniseerd wordt met uw ERP-systeem, zonder dat u ooit nog een medewerker fulltime aan het werk moet zetten om alle data zelf in te voeren, te controleren en up-to date te houden.

Volgende koppelingen zijn voorzien in DIMASYS ERP:

EZ-base

Samen met Ferney Group, Necomij, Transferro en Zevij ontwikkelde Menouquin een centrale database voor groothandels in de ijzerwaren en gereedschappen. EZ-base uniformeert de artikelgegevens van de leverancier, zodat deze als basis kunnen dienen voor de zoekmachines die door de vakhandel wordt ingezet op websites. Op die manier kan men elk soortgelijk artikel van om het even welke leverancier gemakkelijk met elkaar vergelijken.

Het Product Information Management systeem (PIM) vormt een EZ-catalog waarmee u het assortiment in EZ-base onderhoudt door op een gestructureerde manier alle artikeldata kwalitatief te verbeteren en te verrijken.

Met een eenvoudige export stelt u in een handomdraai zelf uw catalogus samen. Dankzij EZ-base wint u tijd en geld:
– Al uw artikelinformatie verzameld in één centrale database
– Eenmalig onderhoud van alle artikelinformatie, indien van toepassing in meerdere talen
– Altijd up-to-date informatie ter beschikking van uw klanten
– Uw artikelen snel gevonden door onze sterke zoekmachine en verkoopondersteuning
– Eenvoudig exporteren en publiceren naar verschillende media

EZ-Base
2ba

2BA
Bij 2BA zijn alle technische kenmerken en handelsgegevens van producenten en groothandels uit de installatiebranche verzameld in één database. Voor alle partijen is dagelijkse uitwisseling van data met 2BA mogelijk zodat u altijd over de meest actuele data kunt beschikken.
2BA is dé neutrale Datapool van handels- en productgegevens in de installatiebranche. Producenten, importeurs, groothandels maar ook installateurs kunnen terecht bij 2BA om informatie met de centrale database uit te wisselen. Deze uitwisseling gebeurd via uniforme bestanden die in de branche zijn bepaald volgens de standaarden van Ketenstandaard Bouw en Installatie. Daarnaast is de database ingericht volgens het ETIM classificatiemodel, dé standaard in artikelclassificatie binnen de bouw- en installatiesector.
Data afnemers kunnen via deze uniforme bestanden de data automatisch binnenhalen naar hun software. Installateurs gebruiken deze data bijvoorbeeld in een calculatie, bestelling of tekening. Groothandels gebruiken de data voor publicatie op hun eigen website en ter verrijking van hun eigen artikelinformatie. Voor Fabrikanten, en importeurs fungeert 2BA als één centraal punt waar product- en handelsgegevens worden beheerd en geëxploiteerd. In veel gevallen is het compleet hebben van artikel- en productgegevens volgens de ETIM standaard bepalend voor opname en handhaving van artikelen van fabrikanten bij groothandels.

MENO-link
Als ERP-leverancier in de elektrotechnische branche heeft Infomat meerdere leden van de aankooporganisatie Menouquin in zijn klantenbestand.
Via de MENO-link in DIMASYS kan men elektronisch bestellingen plaatsen bij aankoopgroepering Menouquin.

meno
bellidic

Bellidic
Bellidic verbindt de groothandels en fabrikanten  in de elektrotechnische groothandel met als doel het normaliseren en vergemakkelijken van de elektronische uitwisseling van informatie tussen de leden. Het systeem vertaalt de berichten van de EDI-standaard gebruikt door de verzender naar de EDI-standaard gebruikt door de ontvanger.

ERP groothandel

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.


-------