Skip to content

VAB

VAB professionaliseert haar klantenbeheer met CAS genesisWorld

VAB, de grootste Belgische pechen reisbijstandsorganisatie klinkt u ongetwijfeld bekend in de oren. Om alle klantendossiers optimaal te beheren, schakelt VAB over naar CAS genesisWorld.

U hebt het al meegemaakt: u rijdt in uw wagen wanneer plots de motor begint te sputteren, uw dashboard oplicht, en alles stilstaat. Op dat ogenblik bent u blij dat u aangesloten bent bij een pechverhelpingbedrijf. Problemen met de wagen, in het buitenland of voor de deur, neem contact op met VAB en zij doen al het nodige om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Sinds 1924 is VAB actief met automobilisten uit de nood te helpen. Maar dat is niet alles: met de hulp van genesisWorld heeft VAB nieuw leven in zijn activiteiten gepompt. Deze variëren van rijveiligheid tot een eigen diagnosecentrum, en zelfs een reisverzekering met medische bijstand in het buitenland.

Om alle klantgegevens en de daarbijhorende contracten bij te houden werkten de verschillende departementen van VAB tot op vandaag met meerdere softwaresystemen. Om het overzicht te kunnen bewaren en om alle gegevens per klant te centraliseren werd beslist om op zoek te gaan naar 1 centrale oplossing waarmee alle verschillende VAB departementen zouden gaan werken. Elk departement stelde een eisen- en wensenlijst samen op vlak van klantenopvolging en verkoopsondersteuning waaraan het nieuwe CRM systeem volgens hen zou moeten voldoen. Na een grondig onderzoek koos het management voor genesisWorld CRM. Na een uitgebreide analyse werd het finale startschot uiteindelijk in het najaar van 2012 gegeven. GenesisWorld CRM bevat een eenvoudige koppeling met diverse (externe) databases en de administratieve software van VAB die wél behouden blijft. De gebruiksvriendelijkheid en de makkelijke aanpasbaarheid van genesisWorld waren extra troeven.


“Vooral de flexibiliteit van de software overtuigde ons. Het staat ons toe om de tool perfect aan te passen aan onze noden. Zelfs wanneer in de toekomst nieuweproducten, bedrijven, departementen of andere klantengroepen worden toegevoegd, zal het systeem zich hieraan aanpassen,” aldus Koen Snoeys.

Een CRM oplossing voor verschillende klantencontacten

De CRM oplossing biedt een rechtreeks contact met verscheidene bedrijven, niet in het minst met verzekeraars en reisbureaus. Het doel: een gezamenlijke kennisbank aanmaken. Bij het begin merkten we het belang van een geïntegreerde CRM-oplossing die aan onze centrale database gekoppeld is, en waarmee we duidelijk konden communiceren naar beide doelgroepen, aldus Koen Snoeys, B2B Manager bij VAB. Naast deze doelstellingen moest het CRM-programma, dat we in September 2012 implementeerden, de gaten in onze informatie-flow dichten en een centrale databank vormen waarvan iedereen gebruik kan maken. Voor de CRM-implementatie geïmplementeerd werd, moesten onze collega’s op het hoofdkantoor afzonderlijk werken met Exceltabellen en MS Outlook. Wanneer ze echter samen werkten met kleinere partners, wensten de VAB bedienden een beter overzicht van de verschillende dossiers, zodat zij de beste support konden bieden doorheen het volledige marketing- en sales proces. “genesisWorld biedt ons een beter zicht op alle contracten, wat resulteert in meer contractverlengingen.”

Indrukwekkende analytische vaardigheden

Nadat het overschakelde naar genesisWorld, was VAB in staat om in een korte periode een volledig nieuwe bodem te leggen voor een uitgebreide zakelijke communicatie. Hetzelfde geldt voor analyses. “Sinds we genesisWorld gebruiken, profiteren we van een scherper overzicht en hebben we een beter beeld over al onze cijfers. We weten ook hoe lang elk individueel gesprek met een portentiele klant zal duren. Nog meer: we kunnen betrouwbare voorspellingen maken, afgestemd op de verschillende processen”, vervolgt Snoeys.

Een volledige win-win situatie

Het nieuwe totaaloverzicht en een centrale databank biedt ook voordelen aan de zakelijke partners van VAB. Zo hoeven zij niet langer massa’s tijd te besteden aan administratieve taken. “We informeren onze partners tijdig over belangrijke zaken, zoals bv. wanneer contracten verandert zijn, of verlengd moeten worden. Dit systeem levert een enorme bijdrage, waardoor onze medewerkers zich meer kunnen focussen op het adviseren van klanten.” Wij zijn er alvast van overtuigd, dat met alle informatie gecentraliseerd in genesisWorld VAB zo mogelijk nog sneller onderweg zal zijn!

Overtuigd door onze klant aan het woord?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

 

© Infomat | All rights reserved    | Privacy Policy | Terms of Use | Modern Slavery Statement

Contact Us
-------
Helpdesk