Skip to content

e-Commerce & e-Supply met DIMASYS e-Business

Open de digitale poort naar klanten en leveranciers met e-Commerce & e-Supply

De tijd van de klassieke ERP-oplossing ligt al een hele poos achter ons. De tijd waarin het ERP-systeem vooral, of zelfs enkel, diende om de interne bedrijfsprocessen vlekkeloos te laten verlopen, de voorraad onder controle te hebben, efficiëntie intern te verhogen, correcte cijfers te hebben… Vandaag zijn dat evidente zaken die bovendien de basis moeten vormen voor het openstellen van dat centrale systeem naar de buitenwereld, naar klanten en leveranciers, naar werknemers, naar… kortweg de digitale wereld, de wereld van de “e-“. Met DIMASYS zitten bedrijven op dat vlak in elk geval gebeiteld: EDI, e-shop, e-Supply, e-Matching… klaar om te evolueren naar de e-Portal.

e-Supply

Via de e-Supply module wordt voortaan de volledige uitwisseling met leveranciers op een volledige digitale wijze afgehandeld: electronisch doorsturen van het inkooporder, electronisch ontvangen van de leveranciersbevestiging, elektronisch ontvangen van de pakbon of zendnota van de leverancier en tot slot importeren van de electronische inkoopfactuur. Voeg daarbij de e-matching functionaliteit van DIMASYS waarbij honderden orderlijnen automatisch worden gecontroleerd op juiste prijs, aantallen, correcte artikelcodes enzovoort en je beseft dat het leven en werk van de inkoper er heel anders kan uitzien. Via een ABC-analyse van uw leveranciers, geeft DIMASYS je in 1 click de top 10 van de leveranciers op basis van het aantal orderlijnen, zodat je al gauw weet met welke leveranciers het absoluut de moeite loont een e-supply traject op te zetten.

“Met e-supply verloopt de informatieuitwisseling met uw verkopers volledig digitaal, van inkooporders tot leveringsbevestiging. E-matching controleert elke orderlijn automatisch op prijs, aantallen en artikelcodes. Beeldt u zich eens in welke vooruitgang uw inkoper boekt in efficiëntie door een kleinere foutenmarge.”

Van e-Shop naar e-Portal

Aan de verkoopkant van de “e-“ komen we al snel terecht bij de klassieke webshop, e-Shop of DimaShop… Termen die elk op zich al een beetje achterhaald zijn. Het gaat meer en meer om een e-Business website waarop het gedeelte e-Shop uiteraard belangrijk is, maar via dewelke veel meer dan dat wordt aangeboden hetzij aan klanten hetzij aan eigen werknemers. De stap naar de “e-Portal” is daarmee ingezet.

In het e-Shop gedeelte van de Portal kunnen klanten nog steeds uw productcataloog met 1.000-en, 10.000-en of 100.000-en producten raadplegen, beschikken ze over hun exacte prijscondities, krijgen voorraadinformatie, vinden accessoires en alternatieven, consulteren foto’s en technische fiches downloaden ze manuals. Klanten kunnen er 24/7 offertes aanvragen, orders ingeven, eigen offertes maken op basis van uw gegevens enz… U en ik kunnen ons vandaag geen technische groothandel meer voorstellen zonder dit gedeelte.

In het e-Portal concept worden telkens opnieuw meer gegevens uit DIMASYS aangeboden. Klanten vinden er naast hun e-Shop eveneens de ordertracking, kunnen de status consulteren van ALLE orders, ook deze niet via het web geplaatst, hun facturen raadplegen en de PDF’s terug afdrukken, met “frisse tegenzin” hun openstaande posten consulteren, bestellingen afroepen, garanties opvolgen, hun eigen machinepark (installed base) bekijken, het eigen profiel zien en aanpassen, zullen er retouren kunnen ingeven, een service-opdracht aanvragen en ga zo maar door.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

 

© Infomat | All rights reserved    | Privacy Policy | Terms of Use | Modern Slavery Statement

Contact Us
-------
Helpdesk