Skip to content

Projectmanagement

Uw project in goede handen

Of het nu gaat over een ERP-, CRM-, ECM- of maatwerkproject, het onder controle houden van planning en budgetten, het op het juiste moment betrekken van de juiste collega’s, het bespreekbaar maken van discussiepunten… al deze aspecten hebben een grote impact in het al dan niet slagen van uw project.

Software implementatieprojecten behoren vaak niet tot de makkelijkste projecten binnen een organisatie terwijl het slagen of mislukken ervan net grote gevolgen kan hebben.

Infomat hecht dan ook het grootste belang aan een strikt Projectmanagement omdat het één van de hoekstenen is van het succes van uw project.

In elk project wordt een project team en een stuurgroep samen gesteld. Het eerste team bevat medewerkers van Infomat en van uw organisatie die het project moeten realiseren (projectleiders, consultants, analisten). Het tweede team is het beslissingsorgaan op het vlak van planning en budget en wordt gevormd door de projectleiders en de directie van beide partijen. Voor omvangrijke projecten maakt de directie van Infomat tevens deel uit van de stuurgroep.

Het doel is de evolutie van het dossier te volgen gedurende de volledige duur van de implementatie en de impact in te schatten die eventuele wijzigingen kunnen hebben op de vooruitgang van het project. Zo kunnen tijdig de nodige maatregelen getroffen worden om ernstige afwijkingen van het schema te vermijden.

Projectplanning

De projectplanning wordt met behulp van een softwaretool (genesisWorld Project Module) uitgewerkt, die de volgorde van de fasen, hun prioriteit, de actoren, de bufferdatum en de datum van realisatie voor de verschillende fasen, deliverables en taken van het project specificeert. Dankzij dit beheer zal elk van de actoren zich verantwoordelijk voelen. Iedereen weet precies wat men van hem/haar verwacht, voor wanneer en wat zijn/haar belang is in de totale planning.

Het projectmanagement is de motor die ervoor zorgt dat de doeleinden die bij het begin werden vastgelegd in de beste omstandigheden gerealiseerd worden.

Ontdek meer over de genesisWorld-module
Ontdek meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

 

© Infomat | All rights reserved    | Privacy Policy | Terms of Use | Modern Slavery Statement

Contact Us
-------
Helpdesk