Skip to content

Over Infomat

Infomat, !nspiring Business Software

Een eigenaardige combinatie; “!nspiring” in één adem met “Business Software”? Helemaal niet…

Een woord dat zowel staat voor “inboezemen”, wat onze medewerkers en onze business software moeten doen met vertrouwen, kennis en kwaliteit, als voor “drijven” waarbij voor ons functionele innovatie centraal staat. Inspireren ook in de betekenis van “bezielen” waarbij onze reden van bestaan ligt in het succes dat onze klanten boeken, ondersteund door onze inspirerende ERP, CRM, ECM en sport-/ledensoftware en door de kennis en toewijding van een team van consultants en ontwikkelaars.

Elk KMO/MKB bedrijf vindt bij Infomat een antwoord op nagenoeg al zijn behoeften aan bedrijfssoftware of BUSINESS SOFTWARE: complete ERP pur sang uiteraard, maar ook een onmisbaar web-verlengstuk met zowel e-Commerce (waarmee we het webtoegankelijk maken van de verkoopkant bedoelen met een webshop, ordertracking, offerteaanvragen, klantenportaal) als e-Supply (automatisering van de aankoopkant met volledige elektronische berichtenuitwisseling), volledige digitalisering van de documentenstroom met CORSA, full blown CRM of xRM voor relatiebeheer en marketingcampagnes maar ook helpdeskfunctionaliteiten en projectadministratie via genesisWorld, statistische en analysemogelijkheden met de DIMASYS i8 Business Intelligence tool, integratie met SLIM4 voor ver doorgedreven voorraadoptimalisatie en forecasting (zij het dat zich dat tot een beperkte groep van onze klanten richt) en een Taskcentre dat intelligent alarmeert en communiceert op alle mogelijke manieren.

Ook grote bedrijven en non-profit organisaties kunnen bij Infomat terecht voor hun vragen rond CRM of DMS.

Waarom klanten voor Infomat kiezen:

 • In-house development
  Dankzij de bedrijfssoftware die in-house ontwikkeld wordt, zijn onze consultants nog meer in staat om snel te anticiperen op de noden binnen uw bedrijf.
 • Modulair systeem op uw grootte
  "Op maat van uw bedrijf" is bij ons geen loos begrip. U stelt uw bedrijfssoftware samen met enkel de modules die u nodig heeft; van Aankoop, Verkoop, Logistiek, Marketing, CRM tot e-commerce, Busines Intelligence en nog veel meer.
 • Ervaring in uw branche
  Met meer dan 20 jaar op de teller heeft Infomat een ruime expertise opgebouwd als ERP softwareleverancier. Binnen verschillende branches houden we de vinger aan de pols om te kunnen blijven inspelen op wat er leeft binnen uw sector
 • U staat centraal in onze waarden
  U alleen bent de reden van ons bestaan, en u verdient het dan ook dat alles in het teken van u staat! Binnen het nieuwe Infomat werd gekozen voor duidelijke lijnen en belangrijke waarden die wij als organisatie, en elke medewerker op zich, willen inspireren.

Historiek

Toen IBM in 1997 zijn nieuwe ERP-product DIMASYS op de markt wilde brengen, zocht het contact met John Ferdinande, Daniel Michot en Stephan Van Bulck voor de verdeling en implementatie ervan binnen een nieuw op te richten organisatie. Op hun beurt zochten zij toenadering tot de beursgenoteerde Systemat Groep en daaruit ontstond al snel Infomat als Business Solution Center van de Systemat Groep.

Met DIMASYS, gebaseerd op Progress-technologie, enerzijds, en de IBM AS/400 achtergrond anderzijds werd een softwarebedrijf opgericht dat op alle vlakken complementair was met de infrastructuuractiviteiten van Systemat. Toen in 1999 de hele IBM-divisie rond DIMASYS (het vroegere Computer Support) door Infomat werd overgenomen, werd de hoofdzetel verplaatst van Zaventem naar Wilrijk (Antwerpen). Later werden ook Infomat bv te Arnhem en Infomat Luik toegevoegd en wordt vanuit de kantoren van Systemat Luxemburg gewerkt voor klanten in het Groothertogdom.

Uitbreiding ERP

De initiële ERP-activiteit rond DIMASYS werd intussen danig uitgebreid tot een volledig pallet aan Business Software: ERP, CRM, ECM of Document Management en Software voor Sportfederaties en Ledenorganisaties. Op die manier is de brede klantenkring van Infomat opgebouwd uit KMO/MKB-bedrijven, grote bedrijven, overheidsinstellingen, ledenorganisaties en sportbonden.

In januari 2013 gingen John Ferdinande en Stephan Van Bulck over tot een volledige MBO en ontstond het nieuwe !nspiring Infomat…  fris, dynamisch en kickend op “business challenges".

In 2020 wordt Infomat overgenomen en vaart het verder onder de vlag van Kerridge.

Verneem van onze klanten hoe Infomat haar bedrijfsprocessen optimaliseert
Onze referenties

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

 

© Infomat | All rights reserved    | Privacy Policy | Terms of Use | Modern Slavery Statement

Contact Us
-------
Helpdesk