Skip to content

COEMAN PACKAGING

Coeman Packaging: early adopter en pionier van Infomat-software

Coeman Packaging verzorgt de distributie van eindverpakkingsmaterialen, rekfolie, kleefband, … tot en met de verpakkingsmachines. Actief in diverse sectoren, quasi elk bedrijf dat een nood heeft aan verpakking, is een potentiële klant. Coeman Packaging is voornamelijk actief in de voedings-, textiel-, farma- en auto-industrie en klant van Infomat sinds 1999. De sprong naar digitalisatie van interne processen was evident. Het begon met de overschakeling van een boekhoudpakket naar ERP-software. De reden? Coeman Packaging wilde onmiddellijk inzicht in zijn aankoop, bestellingen, voorraden en verkoopscycli. Met deze inzichten ging Coeman Packaging aan de slag om het bedrijf te doen groeien en kon het gefundeerde beslissingen nemen op basis van exacte cijfers.

Coeman Packaging Logo

Coeman Packaging

Stephan Van Bulck, mede-oprichter van Infomat getuigt: “Coeman Packaging was altijd al een “early adopter” op technologisch vlak. Met de eenvoudige reden dat het nooit gestopt is met streven naar efficiëntie en winstgevendheid, ondersteuning van zijn verkopers, … Kortom, alles om zijn bedrijfsprocessen te optimaliseren. Wat begon met een ERP-pakket om de interne processen te automatiseren, is vervolgens uitgebreid met een CRM-module, een document management-systeem, business intelligence-rapportering, … Het fijne is dat het bedrijf open staan voor elke vorm van vernieuwing zolang het de onderneming vooruit helpt. Zelfs na 23 jaar partnership, sparren we nog steeds tweemaandelijks over mogelijke verbeteringen”.

ERP is geen kost, maar een investering in de toekomst

Als bedrijf mag men een goed functionerend ERP-pakket niet als een kost bekijken, maar als een investering in de toekomst. Op basis van gefundeerde inzichten, real-time informatie over omzet, winst en prognoses is de software geen kostenpost, maar een noodzakelijk middel om uw bedrijf te doen groeien.

Luisterend oor cruciaal om efficiënter te kunnen werken

Luc Vanderbeke, directeur Coeman Packaging voegt toe: “We staan open voor vernieuwing, maar we willen niet de kinderziektes van nieuwe software voor onze rekening nemen. Dat zorgt voor tijdverlies en frustraties bij onze medewerkers. Daarom stemmen we dit soort beslissingen steeds grondig af met Infomat en met onze medewerkers op de werkvloer. Zo kom je als bedrijf niet voor verrassingen te staan. Je kan ook te snel willen innoveren. Daarom is een partner en een consultant die uw sector begrijpt zo belangrijk, dat brengt toegevoegde waarde. Daarenboven moeten gebruikers van de software hun feedback kunnen ventileren. Omdat ERP in het hart van het bedrijf zit, is men er niet alleen van afhankelijk, het zorgt ook voor frustraties als het niet zou werken als verwacht, wat gestructureerde feedback belangrijk maakt. Zaakvoerders die beslissen vanuit een ivoren toren, dat werkt niet tijdens de integratie van een ERP-systeem. Een hands-on mentaliteit is onontbeerlijk.”

Coeman Packaging groeit mede dankzij ERP

“Na 30 jaar draait Coeman Packaging een geconsolideerde omzet van 40 miljoen euro met een veertigtal medewerkers. De integratie door Infomat van het ERP-pakket, met nadien CRM, BI en andere modules die onze data inzichtelijk en begrijpelijk hebben gemaakt, hebben daar zeker toe bijgedragen. Recent hebben we artificiële intelligentie geïmplementeerd om verkoopskansen te detecteren op basis van onze data”, sluit Luc Vanderbeke samenvattend af.

www.coeman.be


Coeman Packaging

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

 

© Infomat | All rights reserved    | Privacy Policy | Terms of Use | Modern Slavery Statement

Contact Us
-------
Helpdesk